Att husbilssemestra med barn

Tre barn på en husbil är inte så enkelt som man kan tro. Barnen är vana att sova i olika rum och i en husbil trängs man alla på en liten yta. Vilket märks bra när man rör sig på dagen. Lätt blir man irriterade och stökigt i bilen. Räcker bara med några klädesplagg...

En husbilssemester kräver planering. Därför sov vi två nätter vi huset först. Där kom vi underfund med hur vi praktisk ska göra med sovplatser etc.




Så under resan hade vi 1 ½ vagn med oss, dvs en syskonvagn och liggdelen till Alvas vagn som fungerade som hennes säng.   Barnensov alla i en 120 cm bred säng, lite kors och tvärs. Mitt på natten (eller snarare kl 5) böt vi plats. Johannes gick till gubben och sov som man annars gör. Även Alva fick joina medan jag gick till Leo.
Den svala luften i bilen gjorde att de sov mycket längre än annars, så vi fick faktiskt sovmorgnar under semestern till kl 8!



Dessutom hade vi också med oss en babybjörnsbärssele och en Manduca som införskaffades strax innan resan som transportmedel.



Nackdelen med husbil är att det tar längre att köra. Vilket gör att man måste ha med saker att göra.

En bild i halvtimmen då resan startade:

 Spända och glada kl:10.30
 Rita kl:11
 Picknick till lunch kl 11.30

Vila kl:12.00


Fördelen är att man inte behöver stanna för allt :) Men nog blev det en del pauser när barnen började kräla på väggarna. Måste säga nog tacka alla ABC för deras fina lekhörnor och WC:n




Ännu en nackdel var att Alva och Gubben paxade framsätet. Eftersom Alva inte tycker om att åka bil så passade vi på att köra då hon sov. Med tanke på det är husbilen också bra då Alva kunde pausa från bilstolen och svänga några varv bak i sängen.



Kommentarer

Populära inlägg