Familjesemestern 2017

Sommarens familjesemester blev kort och kompakt, men mycket lyckad. Hade förväntat mig mera stress, gråt och trötta ungar men fick istället lycka, värdefulla tid tillsammans och fina minnen.

Hela resan startade på lördagen vid lunchtid efter att jag kom hem från mitt andra jobb. Bilen var packad från kvällen innan så efter en snabb lunch och lite städning bar det av mot Tammerfors. Där gjorde vi en paus vid Ikea med mat för att våra barn älskar potatismos och köttbullar. Sen är byggnaden stor så man hinner springa av sig en hel del medan mamma shoppade lite.

Vi fick låna svägetskans lägenhet i Helsingfors för två nätter. Halva bakluckan var packad med täcken, kuddar och madrasser. För det finns sällan någon som har möbler och grejs att ta emot vår stora familj. Pojkarna fick dela på sängen medan vi vuxna sov på golvet. 

På söndag firade vi stort vår 6-års bröllopsdag i Helsingfors. Det blev både besök till Sean Life och Borgbacken. Svägerskan och hennes pojkvän joina oss också en stund där. 





På måndag bar det av mot Åbo för en kryssning till Stockholm. Påväg en dit besökta vi min goda vän J och hennes ny utökade familj som bjöd på lunch. Sedan blev det ett långt besök via Serena innan vi kom till Åbo och kryssning. 


Jag hade stor ångest inför kryssningen. Vanligen sover våra barn redan kl 20 och båten skulle nu gå kl 20.55 från Åbo. Men det gick hur bra som helst eftersom de somnade efter simningen påväg en mot Åbo. Vi hade också problemet att vi bara har 4 sovplatser på båten och ingen resesällskap som rymdes med. Alva sover nämligen inte med någon utan det blev Johannes och gubben som fick dela vilket känns lite komiskt. Sen kom den tidiga väckning och 13h i Stockholm som stressade. Men det gick bra, vi hade sovplatser åt Alva. Barnen sov lite turer,  även Leo sov i syskonvagnen under dagen. Som extra hade vi manducan med så jag kunde bära Alva eller Johannes i. Dagen i Stockholm fördrev vi på skansen och lite i stan. Det blev en tung dag men alla är nöjda och kryssningen gjorde vi för Leos skull.







Skansen var ett riktigt trevligt ställe. Hade ingen aning innan vad stället var för något. Men en korsning mellan hembygdsgård, djurpark och teater är en förklaring. Gillar så när vissa platser har levande karaktärer som rör sig på området. 

På onsdagsmorgon anländer vi tillbaka till Åbo, och vi åker via mumindalen tillbaka hem. Blir nu 3:e sommaren vi besöker mumindalen och barnen är fortfarande så entusiastiska. 


 I år satte vi fokuserar på teater. Både vid skansen och mumindalen såg vi på teater och lyssnade på musik. Vi vuxna blev så paff när alla 3 barn sitter som ljus och tittar på. I skansen vågade även Leo delta i pjäsen och i mumindalen levde sig Alva in och skrek och pekade på stinkky. 

Jag kan bara konstatera att på dessa 5 dagar han vi uppleva en heldel. Och trots att mi a barn varit hårt bundna till sina rutiner så gick det så otroligt bra, mycket på grund att vi tog den tid som behövdes. 

Kommentarer

Populära inlägg