Höstens höjdpunkter

Vi har haft en fin höst bakom oss med mycket kalasande och skön farsdag. Skol- och dagisstarten har även gått bra. Men det finns två speciella höjdpunkter för hösten 2018:

1. Dagen då Leo lärde sig säga bokstaven L. Dagen då han kunde säga sitt namn för första gången. En känslosam dag för honom och oss föräldrar. Vilken glädje som sprudla ur honom. Vilken lycka han kände!

2. Dagen han själv insåg att han kan läsa. Dagen då sida för sida gick och läsgläjden kicka in. Efter den dagen öppnades en ny värld och han läser allt han ser.

Men än är vägen lång. Fortfarande saknar han en handfull bokstavsljud vilket gör hans läsning intressant men även försvårar för honom. Vi har mycket kvar att jobba med, och vi tränar mycket. Allt från finmotoriken, forma bokstäver, tungmotorik och fonologin. Men den som jobbar mest är vår Leo. En riktigt kämpare! Förutom att han började skolan iår med allt vad det innebar hade han även tre terapier i veckan efter skoltid.
Vissa har sett mig som en "stålkvinna" med allt jag ibland har på gång. Men i mina ögon är det Leo! Vissa dagar är lättare och andra dagar är jobbigare. Visst har han vissa dagar fält tårar av sorg för att han är annorlunda,  men han har även fält tårar av lycka då han lyckats.

Ikväll tränade vi finmotoriken med att pyssla kalaskort till barnkalaset som kommer inom kort.


Kommentarer

Populära inlägg