stolthet

I morgon tar jag tag med bilderna och kanske hinner ladda upp några... men nu måste jag få berätta om min stolthet till min son. Tror det finns ingen mamma i världen som är lika stolt just nu.

Hela semestern började bra, inge gnäll ner till Helsingfors för att fira vappen. På flyget till Izmir sov han 2½ av 3½h, ända gången han var ledsen på dit vägen var när bussen stod stilla, innan vi skulle åka 1,5 h till hotellet. så fort bussen rörde sig satt han som ett ljus i famnen.

Lika underbar var hemresan. Vi checkade ut 1:50 o åkte med bussen mot flyget som skulle avgå 6:05. Ända fram till första säkerhetskontrollen sov han, då jag måste ta honom i famnen och visa upp honom, och gå igenom metalldetektorn etc. med honom. Sedan sprang i glad pojke på från halv 3 på natten, tills flyget skulle avgå. Igen sov han 2½h, våldsgästade ett par vänner (matade Leo och bytte blöja) och så bar det av norrut mot Vasa. Två sovpass tog han, och när mammsen skulle sätta sig dit bak för att underhålla pojken somnade hon och sov lungt i över en timme så länge Leo tittade glatt ut.

Alltså.... han har varit helt underbar! Alla mina farhågor med att resa med Leo är borta. Och flera resor blir det, kan jag lova. Jag som var rädd för att jag inte kunde slappna av och njuta, gjorde det för fullt. Dessutom har Leo gjort stora steg i sin utveckling under resan, vilket helt underbart att se hur snabbt han lär sig och härmar, dock så säger han inga fler ord ännu.

Under turkiet 2013 har Leo lärt sig att:
dricka ur glas själv
sitta på vuxen stol och äta utan problem
gå rätt väg i trapporna (slutat med krypandet)
bubblar i saftglaset
gör pryttljud på magen
lärt sig äta med gaffel
strandbada själv så länge mamm ligger i solstol, och lyder någolunda
kan lägga solglasögonen på själv
och ser till att lippisen är på huvudet.
går och håller i vagnen när man går med den
och hämtar förar saker utan att protestera som förr...

Man inser att de växer, och han är ingen mammas lillbebis mera. Snart vinkar han handen och går till dagis själv.

Nu när semestern är över, sommarlovet snart börjar är det dags att ta tag i alla andra projekt som lämnats på is. Jag hade tänkt vara hemma fru hela sommaren och njuta, men lyckas inte hålla mitt löfte. Nu har jag tre simskolor inplanerade = 6 v jobb. Är en aning besviken på mig själv hur lätt jag fångas i jobberbjudande och inte kan hålla mig och njuta. Men trotts det har jag stora planera. Blöjfri och nappfri till dagis, och så inskaffa en växasäng under sommarens lopp.

Som avslutning, stranden från semestern och en bild från rummet...



Kommentarer

  1. Va rolit ti hör att ni hadd en sådee bra semester! :)

    SvaraRadera
  2. Jag älska att vara på reiso mä Lucas tå a var 1 år å 7 mån. Alltså ha var heilt...perfekt! Ja kan känn din glädje! :)
    Nu vi 3 år vari sämbä ijenn... ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg