Kontroll

Piltti grejen är nog inte vår sak. Trodde de berodde på tänderna att han sov så dåligt, men tydligen inte. När påsarna tog slut fortsatte vi att ge vanlig gröt vilket han äter en helt portion av på kvällen. Nu sover han till 7 på morgarna, med en matpaus halv 6. Annars har han ätit två gånger under natten. Igår skippade vi matpausen och sov hela natten igenom. Vilket är skönt.
Många som jag känner har slutat att ge mat på nätterna runt 7 mån. men vi orkade inte börja krångla. Vi hade nog med att försöka få nättera längre. Inom sin tid kommer han nog att sluta. Men på 8 mån. kontrollen idag konstaterade att vikten inte gått upp riktigts som den ska, att han ligger under. Han har alltid varit lite mindre också de är en orsak till varför inte haft bråtom med att få bort flaskan.

Den senaste tiden har pojken spytt en del. Han har också med jämna mellan rum haft torra fläckar och prickar. Jag har alltid tagit det som allergier efter som min mor var otroligt allergisk och jag vet att det går i släkten. Men en lång diskussion med läkaren (får ursäkta alla de andra 3 mammorna som hamnade att vänta) kom hon fram till att vi  ska rådfråga barnläkaren och hon skulle höra av sig i augusti. Hans problem med maten kan vara allergi men också nå annat. Vi fick hem massvis med recept och ska prova en medicin mot refluxen ifall det skulle vara problemet. I alla fall blir nästa besök om 2 mån i stället för 4 för att kolla att vikten fortsätter hålla sig.

Kommentarer

Populära inlägg